Kayabaşı Yaylası'nda hoyrat çalışma

Akçaabat’ın Işıklar mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kayabaşı Yaylası’nda ormanın gençleşmesi için yapılan ağaç kesim çalışmaları faydadan çok zarara sebebiyet veriyor.

Kayabaşı Yaylası'nda hoyrat çalışma
Kesim işini ihaleyle alan kişilerin kestikleri ağaçların kütüklerini yaylanın çimenlerinde sürükleyerek taşımaları doğal zemini bozarken, bu çekme sonucu getirildikleri yol kenarlarında araçlara yüklenirken de yolun zemini ve kenar bordürleri tahrip ediliyor.

Kayabaşı sakinleri çalışmaların bu kadar hoyratça yapılmasına bir anlam veremediklerini belirterek, Milli Parklar’ı bu konuda denetim görevini yerine getirmeye davet ettiler. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan incehasan
Hasan incehasan - 12 ay Önce

Sadece Kayabaşı değil bizim yayla Karadağ fengo da aynı bunları denetleme yapan yok ineklerin otlayacagi alan neredeyse kalmadı ayrıca yolları da bozuyorlar, ilgili kurumları göreve davet ediyorum

Tolgahan YOL
Tolgahan YOL @Hasan incehasan - 12 ay Önce

Hasan Bey bozulan yol dediğiniz orman yoludur. Orman yolları da ormandaki emvalin taşınıp nakledilmesi içindir. Bazı şeyleri araştırıp yorum yapmak gerekli selamlar.

akkurt
akkurt - 12 ay Önce

yol orman yolu değildir. yeşilyol kapsamındadadır . büyükşehir yol ağında olan bir yoldur. ayrıca orman yolunda olsa dahi sanat yapılarına zarar veremezsiniz.

SIRADAKİ HABER