Müstehcen tiyatro tepki topladı !

Akçaabat Belediyesi konser ve tiyatrolarıyla tepki toplamaya devam ediyor!

Müstehcen tiyatro tepki topladı !

Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu’nun “Uçurtmanın Kuyruğu” isimli tiyatro oyunu Akçaabat Belediyesince organize edilen 4. Açık Hava Tiyatro Günlerinin 2. akşamında sahnelendi.

Festival alanında sahnelenen iki perdelik oyuna, ilk etapta sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, tiyatro oyununu izlemeye gelen belli bir kesim oyunun müstehcen söz ve görüntüler içermesi dolayısıyla ikinci perde başlamadan oyunu izlemeyi bıraktılar. 

Oyunun yarısında izlemeyi bırakıp alandan ayrılan vatandaşlar, belediyeye tepki göstererek, tiyatro günlerinde sahnelenecek oyunların birer örneğinin alınıp izlenmesi gerektiğini savundular. 

Öte yandan, Açık Hava Tiyatro Günlerinde her akşam sahnelenen oyunların bültenlerini yayınlayan Akçaabat Belediyesinin, “Uçurtmanın Kuyruğu” isimli tiyatro oyunundan her hangi bir haber ve görsel paylaşmaması da dikkatlerden kaçmadı. 

OYUNUN KONUSU

Savaş Dinçel’in yazdığı, Eser Akal’ın yönettiği ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ isimli tiyatro oyunu, çocukluğundan beri disiplinle yetiştirildiği için bunu bir saplantı haline getirmiş adamın intihar etmeye karar vermesini konu ediniyor.

NE OLMUŞTU ? 
Sarkıcı Ece Seçkin'in festival programı içierisinde konsere çıkacağı duyurulunca Akçaabat Belediyesine başta MHP'li Meclis Üyesi Melikşah Atasoy ve vatandaşlar tepki göstermişti. Üzerinden bir gün geçmeden müstehcen tiyatro oyununun sergilenmesi vatandaşlardan tepki topladı. Milli ve Manevi değerlerin yok sayıldığı programların devam edip etmeyeceği ise merak konusu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
sol
sol - 11 ay Önce

sol kafa hiç değişmedi akçaabatta . belediyeye hep solcu.

SIRADAKİ HABER