Ak Parti Akçaabat ilçe danışma toplantısı ?

Danışma nedir ve nasıl yapılmalıdır?  Bu toplantıların amacı nedir? 
Danışma ne demektir? Danışma, belli başlı konularda bilgi edinmek için yetkili kişilere soru sormak ve müracaat etmek anlamına gelir. 
İstişare, Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu kelime İslam döneminde danışma kavramına karşılık olarak kullanılmıştır.
İstişare ne demek örnek?
İstişare bir konu için alınan fikirlere başkasını sormak yada başkasını danışmak ve fikrini sormak buna biz istişare diyebiliriz.Hatta kötü olan işlere ve iyi olan işlere istiişare almalıyız.Meşveretin anlamı nedir?
Meşveret ne anlama gelir? Bir konu hakkında tecrübeli kimselere, o konuyle ilgili olanlara danışma, fikir alma, müşâvere etme: “İşlerde onlarla istişâre edin” nass-ı sarîhi ile usûl-i meşveret emreder (Nâmık Kemal).
Geçenlerde Akçaabat Ak parti ilçe danışma toplantısı yapıldı. Konuşmalar yapıldı. Daha sonra toplu fotoğraf ile de Mutlu aile fotoğrafı çekildi. Akçaabat adına kim kime neyi danıştı? Buna danışma toplantısından çok, partililerin ayda bir aidiyet bağını yüksek tutmak için yapılan, parti içi buluşmalar diye! adlandırmak daha doğru olur.
Bir misyonun doğrultusunda belirlenecek olan vizyon,  elbette Akçaabat'a çok şeyler katar. doğru işletirsen, insanlar ile istişare veya meşveret edersen. Bu ne anlama gelir; Parti içerisinde, danışma toplantısında konu ve konular önceden belirlenir, bir ayın değerlendirmesi ve sahadan izlenimler paylaşılır. Neleri yaptın! Neleri yapamadın! gibi İlçede yürütülmesi gereken siyasetin yönü ve uygulanacak politikalar belirlenir. Bu zamana kadar bu şekilde bir çalışma ben rastlamadığım için, bu tarz toplantıları muhtevası bakımından, dostlar alışverişte görsün...
Yerel siyaset kurumları, politika yaparak ne yerel halka, nede partilerinin üst politikalarına yön verebiliyorlar. Bunun en bariz örneği ise; Ak partinin oy toplama şeklidir. Yerelde hiç bir siyasetçi, Ak parti'nin Oy oranına Cumhurbaşkanımız kadar etki edemiyor. Şu çok önemli;"Recep Tayyip ERDOĞAN" olmasın ben bu ilçe yönetimine oy vermem!  diyorsa yönetim kendini sorgulamalıdır... Neden bu söz ve buna benzer sözler söyleniyor...diye. Yereldeki bu kısırlık aslında genel oyu etkilediği gibi siyasetide etkiliyor.
Nasıl mı? 
Danışma toplantısında ilçe yönetimi yaptıkları, çalıştıkları yürüttükleri, ve partililerin akçaabat için ön gördükleri  Akçaabat'ın İhtiyacı olan yatırımların belirlenmesinde; Ak parti Akçaabat ilçe başkanlığının kaç tane kendilerine ait proje veya projeler üreterek bunları milletvekilleri aracılığı ile ilçemize kazandırdılar.  
Şartların ve konjonktürel olarak gelişen yatırımları kastetmiyorum. Yerelde İktidar partisinin ürettiği projeler ile İlçemize kazandırdığı, tesisler nerede? (ilçe yönetimi kendini bu anlamda sorgulamalıdır)  Mevcut durumdan vaziyet alarak, kamunun imkanları ile yapılacak olan yatırımları şahsen yatırım olarak görmediğim için başarı olarakta KABUL ETMİYORUM...Çünkü Doğrudan halkımızın refahına katkıları yok! İstihdamı artıracak, fabrikalar, sanayi alanları, silikon vadisi, tarım politikaları yada ilçemizin şartlarına uygun yatırım teşvikleri alamadıktan sonra, bunu yapamadıktan sonra... mesela mevcut bir proje olan Güney çevre yoluna, demiryolu eklenip ilçemize kazandırılamıyor ise..  İlçesini tanımayan, gücünün farkında olmayan, potansiyelini anlamayan kişilerce idare edilirse, olacağı oy deposu olmaktan öte birşey değildir. Akçaabat'lı bunu açık ifade ediyor ve Akçaabat'ın  Akçaabat'lıların beklentileri yüksek, bu beklentilere cevap verecek siyasetçiler arıyor! Akçaabat Büyük bir ilçe! lakin siyasetinde istenilen ağırlık,masaya yumruk vurduğunda ses getirecek ve kararlı  bir yapı neden olmadığı halkımızca sorgulanmaktadır... Halkımız ile yaptığım görüşmelerde bunlar çok net ifade ediliyor... 

İlçemizin en büyük eksikliği "YEREL SİYASETİN ZAYIF VE GÜÇSÜZ" olmasıdır.
Selam ve Selametle                          

Osman LERMİOĞLU

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan incehasan
Hasan incehasan - 2 yıl Önce

Tebrik ediyorum kıymetli kardeşim çok güzel bir tespit yaptınız