Kefalet aboneliği kesince...

Kefalet aboneliği kesince...

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Akçaabat'ın tek gazetesi Akçaabat Yeni Haber'in aboneliğini kesip her zaman verdiği bayram tebrik ilanını vermeyince gazetede ilginç bir haber yer aldı. Haberin en dikkat çekici kısmı ise Kooperatif Başkanı İsmail Bulut'un aylık 38 bin 500 lira net maaş alıyor olmasıydı. Aylık asgari ücretin 4,5 katı maaş alan Bulut'un başkanlığını yaptığı Kooperatif'le ilgili "Esnaf Kefalet'te Tasarruf Tedbirleri" başlıklı haberde şu ifadeler yer aldı:


2023 yılındaki başkan maaşı aylık net 38 bin 500 lira olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tasarruf tedbirleri uygulamaya başladı.

2024 yılındaki başkan maaşı net 50 bin 50 liraya çıkacak olan Kooperatif’te ilk tasarruf Akçaabat Yeni Haber Gazetesi alınmayarak senelik 100 lirayla sağlanırken, ikinci tasarruf da gazeteye verilen bayram ilanının 500 lirasıyla oldu.

Başkan Vekili maaşının da 12 bin 500 liradan 2024 yılında 16 bin 175 liraya çıkacağı kooperatifte, başkan vekillerinin de işyerindeki gazete aboneliğini keserek elde ettiği 100 liralık kazancı kooperatife aktaracakları öğrenildi.

Kooperatif böylece aldığı tasarruf tedbirleriyle ilk etapta 700 liralık bir kâr sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER