2023 seçimlerine ne kadar hazırlar?

2023 seçimlerine ne kadar hazırlar?

Türkiye’de 2023 seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik git gide artarken benzer durum Akçaabat için söz konusu değil. İktidar olan Ak Parti, Genel Merkezin talimatıyla ziyaretleri ve etkinlikleri sıklaştırırken bilhassa partinin eski isimlerine yönelik “vefa ziyaretleri” Akçaabat’ta da sürüyor. Bunun yanında kamuoyunda hatırı sayılı isimler ziyaret edilerek seçim öncesi güç kazanılıyor.

MUHALEFETTE SESSİZLİK

Akça TV olarak partilerin etkinliklerinin yer aldığı sosyal medya hesaplarını inceledik. Ak Partinin yalnızca 8 Nisan Cuma gününe ait kadın ve gençlik kolları dâhil olmak üzere 6 etkinliği bulunurken Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP ile muhalefetteki CHP ve İyi Parti’de sessizlik hâkim. MHP İlçe Başkanlığının ise yaklaşık 2 aydır resmî kurum ziyareti ve bir etkinliğe ilçe başkanının katılması dışında öne çıkan hiçbir faaliyeti bulunmuyor.

“İKTİDARA HAZIRIZ”

CHP Akçaabat İlçe Başkanlığının resmî Facebook sayfasında en son CHP Genel Merkezinin Antalya’daki toplantısının afişi paylaşıldı. İki hafta önce 23 Mart’ta paylaşılan gönderide “İktidara hazırız” yazarken eksik faaliyetle “iktidara nasıl hazır olunacağı” ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bu arada Antalya’da CHP’nin tüm il başkanlarının bir araya geldiği teşkilat toplantısında Trabzon’un, faaliyet ve üye konusunda diğer illerden çok geride kaldığı ortaya çıkarılmıştı.

FLAŞ PARTİYDİ AMA...

Türk siyasetinin son dönemdeki flaş partisi olarak nitelendirilen İyi Parti, özellikle yerel seçimlerde büyükşehirlerin iktidardan muhalefete geçmesinde önemli rol oynadığı ifade edilmişti. Anketlerde de öne çıkan İyi Partinin Akçaabat’ta ülke genelindeki konumuna uygun güçlü muhalefet yapmadığı gözler önüne seriliyor. Sosyal medyaya bir haftada yansıyan dikkate değer bir etkinlik bulunmuyor. Son yerel seçimde aday çıkaran İyi Partinin Akçaabat Belediye Meclisinde etkin bir muhalefeti başaramaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER