Tuncay Demirci'den Osman Nuri Ekim'e "Bungalov" cevabı

Tuncay Demirci , Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in "Bungalov" açıklamasına cevap verdi.

Tuncay Demirci'den Osman Nuri Ekim'e "Bungalov" cevabı

CHP Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Tuncay Demirci, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen "Bungalov" açıklamasına cevap verdi. 

Demircinin açıklamaları ve iddiaları şu şekilde ;

 Kanunlar ve yönetmelikler açıkken, bunları eğip bükerek belirli insanlara menfaat sağlamakta mahir bir partinin, ki o parti ülkemizi yöneten Ak Partidir, ve belediyelerinin uygulamalarını takip edip ve siz halkımızı bilgilendirmeyi görev edinmiş bir kardeşiniz olarak kıyı kanunu uygula yönetmenliğinin şikayetimize uyan maddelerini paylaşıyorum.

Ne şahsımın, nede diğer CHPyi temsil etmekte olan hiç bir arkadaşımın hiç bir şahıs ve kurum ile özel bir durumu söz konusu değildir. Bütün isteğimiz ve amacımız yürürlükteki kanunların herkese eşit uygulanmasını yağlamaktır.

Aşağıdaki maddelerden de anlaşılacağı üzere
KIYI KENAR KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEKİ İSTİSNAYI SANKİ ŞİMDİ DE UYGULANABİLİRMİŞ GİBİ KAMUOYUNU YANLIŞ YÖNLERNDİRDİKLERİ DAİMA BAŞ VURDUKLARI BİR YÖNTEMDİR.

Aşağıda yayınladığım maddelerin ilki KIYI KENAR ÇİZGİSİNİN karaya doğru ilk 100 m’sinde yapılabilecek yapıları, diğerleri ise istisnaları içermektedir ve kısaca denilmektedir ki; 1992 yılından önce kıyı kenar çizgisinin ilk 100 metresinde yapılmış bir uygula imar planı veya ruhsat verilmiş ve su basman seviyesine çıkmış yapı miktarı % 50’nin üstündeyse o esasta yapı yapımına müsade edilir. Peki Yıldızlı’daki o yağılara 1992 yılına ait bir tespit var mıdır? Elbette yoktur ve mümkün değildir. Şuanki durumu sanki 1992 yılından önceymiş gibi lanse ederek kamuoyunu yanlış bilgilendirenlere ne söyleneceğini siz değerli halkımızın takdirine sunuyoruz. Akçaabat Belediyesinin bir meclis üyesi olarak kendilerine önerim şudur, ona emanet edilenlere sahip çıkması ve kendilerinden sonrakilere eksiksiz teslim etmesidir. Değişik:RG-30/3/1994-21890)

Günübirlik Turizm Tesisleri: Kamping ve konaklama ünitelerini içermeyen, duş, gölgelik, soyunma kabini, wc, kafe-bar, pastane, lokanta, çayhane, açık spor alanları, spor tesisleri, golf alanları, açık gösteri ve eğlence alanları, lunapark, fuar su oyunları parkı ve özellik taşıyan el sanatları ürünlerinin 20 m2' yi geçmeyen sergi ve satış ünitelerini içeren yapı ve tesislerdir. (Değişik:RG-30/3/1994-21890)

Kısmi Yapılaşma:

a) Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında; 11 Temmuz 1992 tarihinden önce belirli bir kullanım amacına dayalı olarak onaylanmış 1/1000 ölçekli mevzii imar planlarının kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde 100 metrelik kesim içerisindeki imar adalarında; üzerinde yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan plan ve mevzuata uygun olarak tamamlanmış yapılar ile ruhsat alınarak en az subasman seviyesinde inşaatı tamamlanmış yapıların bulunduğu parsellerin sayısının veya kullanılan toplam taban alanının imar adasındaki toplam parsel sayısının veya toplam alanının yüzde ellisinden fazla olması durumudur. Üzerinde birden fazla yapı yapılması mümkün olan parseller, en az subasman seviyesinde inşaatı tamamlanmış olmak kaydı ile taban alanı veya yapı sayısı itibariyle bu kapsamda değerlendirilir.

b) Kentsel ve kırsal yerleşmelerde; meskun ve gelişme alanlarını kapsamak yerleşmenin mevcut ve projeksiyon nüfusuna dayalı gerekli tüm kullanım ve fonksiyonları içermek üzere hazırlanmış ve 11 Temmuz 1992 tarihinden önce onaylanmış uygulama imar planlarının kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde 100 metrelik bandı içerisinde kalan kesiminde yer alan imar adalarının sayısının yüzde ellisinden fazlasında, (a) bendindeki tanıma uygun yapılaşma olması durumudur. Aksi halde (a) bendi hükümleri geçerlidir.

c) (Değişik:RG-24/10/2020-31284) 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanununa tabi alanlarda; bu Kanun kapsamında 11 Temmuz 1992 tarihinden önce onaylanmış turizm amaçlı uygulama imar planlarının, kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde 100 metrelik bandı içerisinde kalan kesimindeki imar adalarının yüzde ellisinden fazlasında, (a) bendindeki tanıma uygun yapılaşma olması durumudur. Aksi halde (a) bendi hükümleri geçerlidir. d) (Değişik:RG-24/10/2020-31284) 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanununa tabi alanlarda; turizm dışı kullanımlara yönelik olarak hazırlanmış ve 11 Temmuz 1992 tarihinden önce onaylanmış uygulama imar planlarının ilgi ve kapsamına göre (a) veya (b) bentlerindeki tanımlara uygun yapılaşmış olması durumudur. (Ek: RG- 13/10/1992-21374)

Taşıt Yolu: Motorlu taşıt trafiğine açık olan yollardır.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER