Trabzon'da su faturaları elektrik faturalarını geçti!

Trabzon'da su faturaları 2022 yılında alınan zam kararı sonrasında her ay artmaya devam ediyor. Elektrik faturalarını geçen su faturaları vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Trabzon'da su faturaları elektrik faturalarını geçti!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Ortahisar Belediyesi Eski Meclis Üyesi Oktay Söğüt, su faturalarının zulüm olmaya devam ettiğini kaydetti.

Söğüt şu ifadeleri kullandı;

Sonunda oldu, su faturaları elektrik faturalarını geçti. Geçen hafta elektrik faturam geldi, 190 lira 25 kuruş. Bugün de su faturam geldi. Topu topu 7 metreküp su kullanmışım, fatura tutarım 213 lira 50 kuruş.

Bilindiği üzere; 30 Mayıs 2022 tarihinde TİSKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla, Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere suya yüzde 47 zam yapılması, -bu zam yetmezmiş gibi- aynı gün aldığı başka bir kararla da bu tarihten sonra da her ay, bir önceki ay açıklanan tüfe oranı kadar suya zam yapılması karara bağlanmıştı. Bu karar, zaten ay sonunu zor getiren, hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaş için zam değil zulümdür demiştik, o tarihten beri her ay şişen su faturaları zulüm olmaya devem ediyor.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, TİSKİ Genel Müdürü’nü değişti, Trabzon’u bilen birini bu göreve atadı. Trabzon’u bilen birinin bu göreve gelmesi yerinde bir karar olması bir yana, vatandaşın beklentisi; artık elektrik faturalarını geçen su faturalarını makul seviyelere çekecek uygulamaların hayata bir an önce geçirilmesidir.

2019 yılında 3 lira 25 kuruş olan suyumuz, bugün -tüm vergiler ve bedeller hariç- 16 lira 90 kuruş. Son beş yıldaki artış oranı yüzde 500’ün üzerindedir. Doğanın nimeti olan suya, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artışı örnek gösteren belediyeler, suya çeşitli oranlarda zam yapıyor. Tüm belediyeler de, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum TİSKİ’de artık bu can ve cep yakan fiyatlandırmanın, herkesin lehine gözden geçirmesi, kaçınılmaz bir zorunluluktur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER