Ekim'den gazeteciye makam aracı üzerinden tazminat davası

Böylece bir gazetecinin tazminat davası ile mahkemeye verilmesi, Osman Nuri Ekim'in başkanlığı döneminde bir ilkin daha yaşanmasına neden oldu.

Ekim'den gazeteciye makam aracı üzerinden tazminat davası

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim "5 yılda ikinci döneminde ikinci makam aracı aldığı yönündeki" iddiaları haberleştiren gazeteciye tazminat davası açtı. Böylece bir gazetecinin tazminat davası ile mahkemeye verilmesi, Osman Nuri Ekim'in başkanlığı döneminde bir ilkin daha yaşanmasına neden oldu.

Akça TV'de 23.03.2024 tarihinde yayımlanan "Bir Makam Aracı Daha" başlıklı haberin asılsız olduğunu iddia eden Ekim, avukatı aracılığıyla Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak haberi yapan Berkant Parlak aleyhinde 20 bin TL'lik manevi tazminat davası talep etti.

Vekili aracılığıyla "basın yoluyla kişilik haklarının zarara uğratıldığını" ifade ederek tazminat talep eden Ekim, yazılanların kendisi için bir iftira niteliğinde olduğunu beyan etti. Dilekçede "ilgili haberin yerel seçimler öncesinde karalama kampanyasından ibaret olduğu" belirtilip dava açmanın bir zaruret olduğuna dikkat çekildi.

Dilekçede haberdeki bilgiler yalanlanırken Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih tarafından ikinci araç için verildiği iddia edilen ve Akçaabat'ta konuşulan talimat göz ardı edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan ileli
hasan ileli - 2 ay Önce

Hey gidi şefik türkmenin miras yedisi bunlar. boclandırıp ortahisar gibi borçla chp ye devredecekler.

Mustafa samed okan
Mustafa samed okan - 2 ay Önce

Siyasette tekzip talebinde bulunmayanlar,ideolojik alt yapısı olmayan,tefe beyinli,müteahhit bir zihniyettir ve şatış sorumlusu mesleğine geçişi kariyeri için daha avantajlıdır.

Bir dost
Bir dost - 2 ay Önce

Osman Nuri başkanımızı seviyorum. Ülkücüyüm. Ama ülkücülere çok mesafeli duruyor. Anlamakra güçlük çekiyorum. Berkant Parlak’ıve Melikşah Atasoy’u yakından tanırım asla yalan konuşmazlar ve adam satmazlar ve Osman başkanı desteklediklerini de çok kez duydum.
Bu işi birileri karıştırmış bence. Osman başkan dürüsttür. Diğer arkadaşlarımda. Bu iş kime yarıyorsa o kaşıyor. Saygılarınla.