Güney Çevre yoluna 10 bin TL'lik komik ödenek ayrıldı.

Trabzon'un 12 milyar liralık devasa projesi için 2024 yılında sadece 10 bin TL'lik bir ödenek ayrıldığı bildirildi.

Güney Çevre yoluna 10 bin TL'lik komik ödenek ayrıldı.

Trabzon basınında yer alan haberlere göre, Trabzon'un önemli projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu için saha çalışmaları ilk defa 2023 yılında başlamıştı.

Gerçekleştirilen bir törenle Güney Çevre Yolu'nun temeli atılırken, yürütülen çalışmalar geniş kitlelerde büyük ilgi uyandırmıştı.

Güney Çevre Yolu için çalışmalara Akçaabat Geçişi ile birlikte başlanmış olup, projenin tamamlanma hedefi 2026 olarak belirlenmişti.

Ancak, proje bitiş tarihi 2026 olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 12 milyar 780 milyon TL'lik bu projeye sadece 2024 yılı yatırım programında 10 bin TL'lik bir ödenek ayrıldığı bildirildi.

AKÇAABAT GEÇİŞİ İÇİN 16,40 KİLOMETRELİK YOL
Önceki açıklamalarda, Güney Çevre Yolu'nun 2x3 şeritli bölünmüş yol standartlarına uygun olacağı ifade edilmişti. Ancak, Akçaabat Geçişi kapsamında özel olarak 16,40 kilometrelik yol inşa edilecek.

Projeye dahil olan 14 bin 425 metre uzunluğundaki çift tüplü karayolu tüneli de planlanmaktadır.

Güney Çevre Yolu'nun sadece şehir trafiğini rahatlatmakla kalmayıp aynı zamanda Trabzon'un güneye doğru genişlemesine katkı sağlayacağı vurgulanmıştır. Bu projenin şehirleşme açısından da değerlendirildiği ve ek ödenek ayrılmasının beklendiği belirtilmektedir.

Güney Çevre Yolu'nun inşası tamamlandığında, hızlı ve kesintisiz bir ulaşım imkanı sağlanacak.

Karayolu kullanıcıları, Trabzon'a varışlarında Mersin Mahallesi'nden Güney Çevre Yolu'na katılabilecek ve sorunsuz bir şekilde Trabzon'un Arsin ilçesine kadar ilerleyebilecekler.

Toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak olan Güney Çevre Yolu'nun, Akçaabat Mersin Mahallesi'nden başlayan ilk etabı 16 kilometre olacak. 31 metre genişliğindeki bu 3 gidiş-3 geliş şeritli yol üzerinde 7 tünel ve 7 viyadük bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER