Yazın bizlere sıcaktan buhran geçirtenler kışın da donmayı reva görüyor

Haçkalıbaba Yoğun bakım ve acili ile gündemdeydi, şimdi de donduruyor

Yazın bizlere sıcaktan buhran geçirtenler kışın da donmayı reva görüyor
Yoğun bakım ve acili ile gündemdeydi, şimdi de donduruyor

Ne bitmez çilesi varmış!

Akçaabat Haçkalı baba Devlet Hastanesi, hafta geçmiyor ki yeni bir sorunla gündeme geliyor olmasın. Bu kez de hastalar ve refakatçileri ısınma sistemindeki sorundan şikâyetçi. Gazetemize ulaştırdıkları fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere battaniyelere sarılmak, kendi imkânlarıyla sağladıkları elektrik ocaklarını yakarak ısınmak durumunda kalan hasta yakınları “Çilemiz ne zaman bitecek?” diye soruyor.

“Sesimizi kimse duymuyor”

Benzeri sorunun yaz aylarında da soğutmada yaşandığını dile getiren hasta yakınları “Yazın bizlere sıcaktan buhran geçirtenler kışın da donmayı reva görüyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Yönetimin ve idarenin defalarca uyarılmasına, sosyal medya üzerinden sesimizi duyurtmaya çalışmamıza rağmen bir arpa boyu yol alınamamış. Şimdi de soğuk havalar bastırdı ve hastalarımız, bizler tek kelimeyle donuyoruz. Yok mu bu soruna çare bulacak bir yetkili? Siyasiler uyuyor mu? Sivil Toplum Kuruluşları neden tepkisiz. Bugün biz buradayız, yarın belki de sizler burada olacaksınız.” diyerek işin çözüm merkezindekilere seslendi.

Kış da olsa yapılmalı

Hasta yakınları, bu durumun kış öncesi çözülmesi gerektiğini de hatırlattıkları beyanlarında “Kışın bir tamiratın veya yenilemenin zor olacağı aşikâr ancak hatanın, zararın neresinden dönülürse de kardır.” sözleriyle de sorunun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Tesisat eski doğalgaz yeni

Edindiğimiz bilgi ise hastanede böylesine bir olumsuzluk maalesef bir süredir yaşanmakta olduğu yönünde. Sorunun kaynağının ise mevcut var olan tesisatta herhangi bir değişime gidilmeden doğalgaz dönüşümünün gerçekleştirilmiş olması olarak iddia ediliyor.

Borular mı patlıyor?

Hastane çevrelerinden aktarılan bilgiye göre, ısının artış gösterdiği durumlarda sıcak su aktarma borularında patlaklar yaşanıyor ve sıklıkla yaşanan bu durum nedeniyle sağlıklı bir ısınma sağlanamıyor. Hatta en üst kat olan Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Servislerinin bulunduğu 6’ıncı katın ısınma manasında tamamen iptal edildiği, buradaki hastaların alt katlara aktarıldığı kaydediliyor. Ancak sorun bütün hastanede yaşanıyor.

Kat kapatmayla başa çıkılamayacağı aşikâr olan bu hususta yetkilileri hasta ve hasta yakınlarının seslerine kulak vermeye davet ediyoruz.

Kaynak : Akçaabat Yeni Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER