Akçaabat Bayramlaştı

Ramazan Bayramı vesilesiyle Akçaabat Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilmiş bayramlaşma töreni yapıldı.

Akçaabat Bayramlaştı

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 23. Dönem MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu,AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Milletvekili Adayları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Geleneksel bayramlaşma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bayramlarda birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine değindi. Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“On bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakarak bayrama kavuştuk. Bizleri Ramazan Bayramı’na kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bayramlar birlik olmanın, yakınlaşmanın, paylaşmanın ve gönülden buluşmaların en güzel yaşandığı özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Ramazan Bayramımızın, bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.  Rabbim, tüm dünyada yüzlerin güldüğü, çocukların mutlu olduğu, barışın ve huzurun hâkim olduğu, rızkımızın bereketlendiği ve sıhhatimizin daim olduğu bir bayram geçirmemizi nasip eylesin. Kıymetli Akçaabatlılar, bugün çifte bayram yaşıyoruz. Şehrimizin gözbebeği Akçaabat Sebat Gençlik 3. Lig’e çıktı. Akçaabat Sebat Gençlik’i de gönülden tebrik ediyorum.”

Bayramlaşma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getirerek herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de şunları ifade etti:

“Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Bayramın; Akçaabat’ımıza ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, bizleri biz yapan kaynaştıran paylaşma duygularını artıran çok önemli günleri idrak ediyoruz. Bu bayramda her bayram gibi paylaşarak geçirmemizi diliyorum.' Dedi.

Başta Akçaabat ve Trabzon olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ettiğini dile getiren Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise en kalbi duyguları ile herkesi selamladı. Adnan Günnar geleneksel bayramlaşma programında duygularını şu cümlelerle ifade etti:

“Kıymetli hemşehrilerim, ne mutlu bizlere ki oruç tutabilenlerden olabildik ve bayrama eriştik. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Orucun hazzını tadabildik. Rabbim, oruç tutamayanlara da sağlık nasip etsin. Üzülerek söylüyorum ki tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da buruk bir bayram havası var. Üst üste yaşanan felaketler, hepimizin yüreklerini dağladı. Rabbim ne eylerse güzel eyler diyor; Rabbimize tam teslimiyet gösteriyoruz. Akçaabat’ımız, Akçaabatlılarımız her zaman olduğu gibi yine birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösterdi. Her bir hemşehrimi gönülden tebrik ediyorum. Biz, güçlü bir ülkeyiz; güçlü bir devletiz. Devlet-millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geleceğiz; yaraları birlikte saracağız. Değerli Akçaabatlılar, bugün bizlere 3. Lig’e yükselerek çifte bayram yaşatan, bizim en değerlimiz Akçaabat Sebat Gençlik Spor’umuzu yürekten tebrik ediyorum. Yönetim kurulu üyelerine ve Akçaabat Sebat Gençlik sporcularına teşekkür ediyorum. Rabbim, bizleri nice bayramlarda buluşturmasını temenni ediyor; herkesin bayramını tekrar kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Akçaabat Müftüsü Alaettin Kırbıyık, Ramazan Bayramı duası yaptı ve vatandaşlar, protokol üyeleriyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. 

Bayramlaşma töreni Akçaabat Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER