Akçaabat Muhtarlar Derneği yeni yerine taşındı.

Eski Belediye Sarayı’nın ikinci katındaki salon artık Muhtarlar Derneği olarak hizmet verecek.

Akçaabat Muhtarlar Derneği yeni yerine taşındı.
Akçaabat Muhtarlar Derneği yeni yerine taşındı. Eski Belediye Sarayı’nın ikinci katındaki salon artık Muhtarlar Derneği olarak hizmet verecek.

MUHTARLAR YENİ YERİNDE

Akçaabat Muhtarlar Derneği yeni yerine taşındı. Akçaabat Belediyesi tarafından tadilattan geçirildikten sonra iç donanımı tamamlanan eski Belediye Sarayı’nın ikinci katındaki salon artık Muhtarlar Derneği olarak hizmet verecek.

Bir süre önce vefat eden Salacık Muhtarı Süleyman Serdar’ın adının verildiği mekânın açılışı protokol mensuplarının yoğun katılımı ile 19 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Muhammet Altınel, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Milletvekili Adnan Günnar, muhtarları çok önemsediğini belirterek, mahallelerde yaşanabilecek sorunları ise muhtarlarla yapacağı ikili görüşmelerle çözüme kavuşturacağını ifade ederek “Biz, siyasetçilerinde asli vazifelerinden bir tanesi de muhtarlarla bir olup dertlerine, sıkıntılarına onlar adına çözüm bulmaktır.” Dedi.

Milletvekili Salih Cora da muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız, devletimizin vatandaşlarımıza dokunan en sıcak eli, demokrasi piramidimizin tabanıdır. İktidarımızda muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda hassasiyet göstermekteyiz.” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de muhtarların mahalleleri nezdinde kendisinin mesai arkadaşları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Bütün Mahallelerimize kırsal merkez ayırt etmeksizin ihtiyaçları kapsamında ve imkânlarımız doğrultusunda hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Tabi ki eksiklerimiz olabilir. 73 Mahallemiz var, çok fazla yol ağımız ve yüzölçümümüz var. Anında olmasa da planlamalar dâhilinde mutlaka taleplerinize cevap vermeye gayret ediyoruz. Zaten sık sık şehrimizin dinamikleri olan siz muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliyor istişarelerimizi yapıyoruz. Muhtarlarımızın hiçbir menfaat ve karşılık beklemeden Mahallelerine hizmet götürebilmeleri için hem Belediyemize hem Büyükşehir Belediyemize hem karayollarına hem de ilgili diğer kurumlara giderek adeta hizmeti koparana kadar nasıl mücadele ettiklerine ben şahidim. Muhtarlarımızdan Allah razı olsun.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kolektif bir şekilde kesilerek Süleyman serdar toplantı Salonu hizmete açıldı.

Etkinliğin sonunda yeri tahsis eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e katkılarından ötürü Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk tarafından bir çini tabak hediye edildi.

Kaynak : Akçaabat Yeni Haber gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER