Su zammına kim dur diyecek ?

Trabzon’da otomatiğe bağlanan su zammı AK Parti seçmenini bakın nasıl isyan ettirdi..

Su zammına kim dur diyecek ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı enflasyona ezdirmemek için büyük bir mücadele verirken Trabzon Büyükşehir Belediyesi  enflasyona endeksleyerek otomatiğe bağladığı su zammı TİSKİ tarafından yılda YÜZDE 271  artırılmış oldu.

 ERDOĞAN NE DİYOR ONLAR NE YAPIYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır ortaya koyduğu su zammı politikası artık halkı isyan etme noktasına getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin  son 3 yılda suya yüzde 271 zam yaptığı gerçeği ortaya çıkarken suyun şu anki metreküp fiyatı 8 lira 81 kuruş olması dikkat çekti.

SU ZAMMINA KİM DUR DİYECEK?

Trabzon’da su zammının süreklilik kazanmasına kim dur diyecek sorusu gündeme otururken  AK Parti seçmeni “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanı TErdoğan’ın sözlerinin tersini yaparak  adeta ana muhalefet partisi gibi rol üstlendi’ serzenişin de bulunmaya başladı.

CHP NE DEDİ..

CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt; 1 Haziran tarihinde suya yüzde 47 zam yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, aldığı kararla bu tarihten sonra da suya zam yaıyor. Yani suya zammı otomatiğe sağladılar. Geçen ay 8 lira 57 kuruş olan suyun metreküp fiyatı 8 lira 81 kuruş oldu. Haliyle bu ay faturalarımız biraz  daha kabarık geldi. Vatandaşın maaşı her ay artmadığı halde Trabzon Büyükşehir ve ilgili iştirakı TİSKİ her ay zam yapıyor. Buna acilen son verilmeli”

8 AYLIK ZAM PERİYODU

-Mayıs; 5 lira 22 kuruş
-Haziran; 7 lira 67 kuruş
-Temmuz; 7 lira 90 kuruş
-Ağustos; 8 lira 28 zkuruş
-Eylül; 8 lira 46 kuruş
-Ekim; 8 lira 57 kuruş
-Kasım; 8 lira 81 kuruş
-Aralık; 9 lira 12 kuruş

Kaynak : Karadeniz Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 17:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan incehasan
Hasan incehasan - 2 yıl Önce

Çoğu ilçede su motorları devreden çıkmış yani maliyeti düşmüş, örnek akçaabat su motorlarına elektrik parası olarak çok yüklü paralar ödüyordu akçaabat belediyesi hatta borcuna karşılık eski belediye binasının üçüncü katını Tedaş a vermişti şefik bey, şimdi su viseradan direk geliyor yani maliyet düştü ama tiski sürekli zam yapma gereği duyuyor,bi yerde bi sıkıntı var ama nedir bilmiyorum, inşaAllah gözden geçirilir, yoksa vatandaş gereken dersi verecek gibi görünüyor.

SIRADAKİ HABER