Deneme yanılmaya devam ..

Trabzon’da trafiğin en yoğun yaşandığı bölgelerden bir tanesi olan ilçemiz Yaylacık Mahallesi Haçkalıbaba(Düzköy) kavşağında yeni bir uygulamaya geçildi.

Deneme yanılmaya devam ..
Deneme yanılma yöntemiyle Akçaabat'ın sorunları çözülmeye çalışılıyor. 

Akçaabat’ın Yaylacık Mahallesindeki Haçkalıbaba(Düzköy) kavşağında, trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Daha önce yapılan değişiklik ile Söğütlü Mahallesinden ya da hastaneden çıkan araçlar, Düzköy yönüne dönmek için Nihat Usta Kavşağı’na kadar gelmek zorunda kalıyordu. Yapılan son düzenleme ile Söğütlü Mahallesinden ya da hastaneden çıkan araçlar, hastane önünde U dönüşü yaparak Haçkalıbaba(Düzköy) kavşağından Düzköy yönüne çıkış yapabilecek. İlçenin batı tarafından hastaneye girmek isteyen araçlar ise eskisi gibi Atletizm Stadyumu önünden dönmeye devam edecek.

Kavşak düzenlemesi Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ile Adnan Günnar arasında polemiğe neden olmuş, Adnan Günnar'ın isteği üzerine Düzköy'e dönüşler kapatılmıştı. Bölge esnafı tarafından bir kaç kez protesto edilen kavşak uygulmasından vazgeçildi. 

KAZAYA DAVETİYE

Öte yandan yolun açılmasıyla birlikte daha önce karşıya geçemeyen yayalar için de bir geçiş koridoru oluştu. Birçok vatandaş, uygulamanın kazalara neden olabileceğini ifade ederken, yayaların ise üst geçit yerine o geçiş koridorunu kullandığı gözlendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER