Kurayı bile beceremediler

Akçaabat Belediyesi tarafından, 9 işçi için yapılan kura çekiminde kelimenin tam anlamıyla bir skandal yaşandı.

Kurayı bile beceremediler

Akçaabat Belediyesi bünyesinde hizmet veren Akçabel Ticaret Anonim Şirketi’nin sosyal tesislerde ve büroda çalıştırmak üzere istihdam edeceği 9 işçi için yapılan kura çekiminde kelimenin tam anlamıyla bir skandal yaşandı.

KURA ÇEKİMİNİ NOTER YAPTI

İhale şartnamesinde “alınacak personel sayısından fazla başvuru yapılması durumunda istenen personel sayısının üç katı kadar kişi noter huzurunda, kamera karşısında kura ile çekilecektir.” hükmü uyarınca kura çekimi Noter tarafından yapıldı.

İLK İSİMLER ASIL SAYILDI

Kura çekiminin tamamlanmasının ardından hazırlanan listede ise isimleri ilk olarak çıkan Mustafa Tarakçi, Nazlı Hilal Seyis, Pınar Günaydın, Rabia Topal, Hasancan Odabaşoğlu, Nurşen Bozali, Gökhan Yemiş ve Ahmet Gedikli garson-komi listesinin, Zehra Yazıcı da büro elemanı listesinin işe alınan asıl isimleri olarak kayıt altına alındı.

ŞARTNAMEYE AYKIRI HAREKET EDİLDİ

Bu durum, şartnamenin kura çekimini belirleyen hükmünün hemen devamında yer alan “Çekilen kişiler arasından sözlü ve uygulamalı sınav yöntemi ile alım yapılacaktır.” hükmüne aykırı hareket edildiği sonucunu ortaya çıkardı. Halbuki alımların şartname gereği “çekilen kişiler arasından sözlü ve uygulamalı sınav yöntemi ile” yapılması ve alım yapılacak kişi sayısının iki katı kadar yedek kişi de “yine sözlü ve uygulamalı sınavla belirlenerek ilan edilmesi” gerekiyordu.

KURA ÇEKİMİNDEN SONRA SINAV OLMALI

Mevcut durum itibariyle Akçabel Ticaret Anonim Şirketi’nin kura çekiminin ardından tutulan listede yapılan “asıl-yedek” ayrımını iptal etmesi ve garson komi için belirlenen 24, büro elemanı için belirlenin 3 kişi arasından sözlü ve uygulamalı sınavla alacağı elemanları belirlemesi gerekiyor. Aksi takdirde şartnameye uyulmamasından ötürü alım işinin iptal edilmesi gerekiyor.

813 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Akçabel Ticaret Anonim Şirketi’nin sosyal tesislerde çalıştırılmak üzere istihdam edeceği 8 garson-komi ve 1 büro elemanı için toplamda 813 kişi başvuruda bulunmuştu. Başvuruların sona ermesiyle birlikte, uygun şartları sağlayan adaylar komisyon tarafından incelenerek kuraya girmeye hak kazanmıştı.

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2024, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER