Trabzon’da deprem kaydı

Trabzon’da deprem kaydı

Türkiye Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerle sarsılırken deprem yeniden gerçekliğini hatırlattı. Söz konusu büyük depremlerle birlikte Malatya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman illerinde artçı depremler sürüyor.

İZMİR KORKUTTU

İzmir Körfezi, Foça ilçesine yaklaşık 5 kilometre mesafede dün 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin ardından kentte yaşanan korku ve panik nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkarak güvenli alanlarda toplanmaya başladı. 2020’de Ege Denizi depremi yaşanmış ve İzmir’de yıkılan binalar, ölen ve yaralanan vatandaşlar olmuştu.

YOMRA KAYDI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün paylaştığı bilgilere göre Trabzon Yomra’da 28.02.2023 tarih ve 03.45.08 saatli 1,8 büyüklüğünde hareketlilik yaşandı. Düşük ölçekte ve rutin kayıt olarak geçen hareketlilik hiçbir şekilde hissedilebilecek ve tehlikeli bir kayıt olmazken deprem gündeminin ortasında insanları kuşkulandırdı.

SAMSUN AÇIKLARI

Bir başka hareketlilik ise bu hareketlilikten kısa bir süre sonra Karadeniz’in Samsun açıklarında meydana geldi. Saat 05.50.48’te yerin 9.4 km altında 2,6 büyüklüğünde deprem kayıtlara girdi. Güneydeki hareketliliğin ardından tehlikenin bir başka noktası olan batıda başlayan hareketlilikle birlikte kuzey bölgemizde başlayan bu hareketler ise endişe oluşturuyor.

2019’DA UYARMIŞTI

Jeoloji Mühendisliği Profesörü Osman Bektaş, 2019 yılında Akça TV Genel Yayın Yönetmeni Berkant Parlak’a açıklamada bulunmuş ve bölgenin ciddi bir tehdit altında olduğunu belirtmişti. Yeni deprem tehlikesi haritasıyla riskin arttığını kaydeden Bektaş o tarihte “Karadeniz’in yaklaşık 10 km kuzeyinden geçen Karadeniz fay hattı güneye doğru eğimlidir. Güneyimizdeki fay hattı da dikine eğimlidir. Bunlar tehdit oluşturuyor. Trabzon’un deprem riski 2 kat arttı.” demişti.

Bektaş, Trabzon ve çevresinde 50 yıl içinde olabilecek en büyük depremin 6,5 şiddetinde olabileceğini kaydetmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2023, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER