Akçaabat'ta küle dönen sosyal tesis kaderine Terk Edildi!

Sera Gölü’nde yangında küle dönen sosyal tesisin atıl hali ziyaretçilerin tepkisini çekti.

Akçaabat'ta küle dönen sosyal tesis kaderine Terk Edildi!

Trabzon'un doğal güzelliklerinden biri olan Sera Gölü'nün hemen kıyısında bulunan sosyal tesis, 2 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen yangınla birlikte adeta kül oldu. Bu tesiste yangının bacasında başladığı belirtildi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bu tesis, yangın sonucunda tamamen harabeye döndü. Ancak yangından sonra tesisin onarılmaması ve atıl halde bırakılması, Vatandaşların ve turistlerin tepkisini çekti.

Tesisin yangından bu yana kullanılamaz durumda olması ve 2024 turizm sezonuna kadar herhangi bir yenileme çalışmasının yapılmaması, kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Sera Gölü'nün çevresini ziyaret eden vatandaşlar, içler acısı durumda olan bu binanın bir an önce restore edilerek turizme kazandırılmasını talep etti.

Özellikle turizm sezonunda bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Sera Gölü'nde, yangın sonrası harabe haline dönen sosyal tesisin, gelecek turistler için kötü bir izlenim oluşturacağı endişesi dile getirildi. Ziyaretçiler, tesisin uzun süredir bakımsız ve atıl halde olmasına tepki göstererek, acilen tadilatının yapılması ve turizme yeniden kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024, 23:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Geliyali
Geliyali - 3 hafta Önce

Genç başkan yapar. İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak. Gazeteci değilmisiniz. Osman nuriciğim yapamaz niye? Onun sorumluluğunda değil. Ama sgk binasını reklam eder .

SIRADAKİ HABER