Beşiküdzü'nde rekor kıran teleferik Akçaabat için halâ hayal

Akçaabat için hayal olan teleferik Beşikdüzü'nde bayramda 3 binin üzerinde yolcu taşıdı

Beşiküdzü'nde rekor kıran teleferik Akçaabat için halâ hayal

3 yıl atıl halde durmasının ardından Selser firmasının ortaklarından olan Selçuk Esiner tarafından 24 yıllığına kiralanan Beşikdüzü teleferiği nisan ayı itibariyle hizmete girdi.

Teleferiğe yönelik gelişmeler hakkında günebakış Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan yüklenici Selçuk Esiner, çalışmaların neredeyse tamamının sonlandığını belirtirken açıldığı günden bugüne kadar binlerce yolcunun taşındığını bildirdi.

Teleferiğin hizmete girmesinin ardından özellikle Kurban Bayramında yoğun ilgi gördüğünü bildiren Esiner, sadece bayramda 3 binin üzerinde yolcu taşıdıklarını belirterek açıldığı günden bu yana da yaklaşık 5 bin turisti taşıdıklarını ifade etti. Her geçen gün sayıların arttığı bilgisini de ekleyen yüklenici Esiner, “Eskiden 250-300 kişi taşırken biz şu anda 750 kişilere kadar ulaştık... Orta Doğu'dan gelen misafirlerimizden şu ana kadar 5 bine yakın yabancı misafir taşıdık. Sayılarımız giderek artıyor.” dedi.

 “5 BİNE YAKIN YABANCI MİSAFİR TAŞIDIK”

Ramazan Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na kadar 75 günlük süreçte bütün pezaj çalışmaların tamamlandığını belirten Esiner, teleferiğe yoğun ilgi olduğu mesajını vererek “21’inde açtık ve tesisi çalıştırmaya başladık. O arada eksiklerini, ilave yatırımlarını falan onları yapmaya başladık ama geldiğimiz şu gün itibariyle yani ilk bayramda sadece teleferik çalışırken bu bayramda yani arada 75 gün geçmeden bütün peyzaj çalışmalarını bitirdik. Yaklaşık 3 dönümlük alanda peyzaj çalışması yaptık. Belki 3 buçuk da olabilir. Yeme içme alanları oluşturduk. Bir tane restoran katını aktif hale getirdik. Bayramda da tahminimce 3 binin üzerinde yolcu taşıdık. Restoran kafe, han onların hepsi çalışıyor şu anda... Tanınırlığımız henüz düşük düzeyde, çok fazla tanınırlığımız yok. Ama oranın eski kapasitesine göre neredeyse üç katına çıkardık. Eskiden 250-300 kişi taşırken biz şu anda 750 kişilere kadar ulaştık orada ve Orta Doğu'dan gelen misafirlerimizden şu ana kadar 5 bine yakın yabancı misafir taşıdık biz yukarıya.” açıklamalarında bulundu.

“EL ATMASAYDIK ARTIK AYAĞA KALDIRMASI ZOR OLACAKTI”

Uzun zamandır atıl halde bekleyen tesisin bu yılda atıl kalmasının sonucunda ayağa kalkmasının çok daha zor olacağı öngörüsünü paylaşan Esiner, açıklamalarında “Sayılarımız giderek artıyor ama tanınırlığımız çok düşük. Görsellerimiz yeni oluşmaya başladı. Peyzaj falan yeni bittiği için bunları hem billboardlarda hem de elektronik billboardlarda yayınlama imkanına sahip olacağız. Bu haftadan itibaren de buna çalışmaya başlayacağız. Orduluların orayı da ben yaptım o yüzden benim için özel bir teleferikti ama bu teleferik tabii daha bir özel. Çünkü Trabzon'u gerçekten seviyorum. Daha sonra da böyle bir katkı vermeyi de isterim. Çünkü uzun zamandır yatan bir tesisti çalıştırılmıyordu. Biz bu sene el atmasaydık herhalde artık ayağa kaldırması zor olacaktı bu tesisi. Dolayısıyla bu sene artık biz elimize taşın altına koyduk ve bu sürecin içerisine girdik, teleferiği canlandırdık. Şimdi diğer ilave bölümleri de yapınca değişikliği fark edeceksiniz.” sözlerini kullandı.

#

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2023, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER