Kayabaşı tabiat parkında doğa katliamı

Akçaabat’ın yayla turizmi mekanlarının başında gelen Kayabaşı’nda su sorununu çözmek için yapılan çalışmada yayla çimeni adeta savaş alanına döndürüldü.

Kayabaşı tabiat parkında doğa katliamı

İŞİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULUŞTIRDI

Kayabaşı Tabiat Parkı’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından su sorununu çözmek için 17 Ekim tarihinde bir ihale düzenlendi. İhaleyi alan firma hava muhalefetine takılmamak adına alel acele işi başlattı. Başlattı ancak tam anlamıyla işi yüzüne gözüne de bulaştırdı. 

BİR BORU İÇİN 5 METRE YOL

Bölgemizin en güzel yaylalarından bir tanesi olan Kayabaşı Yaylasında yaz kış binlerce insanı ağırlayan Tabiat Parkı’nda yapılamaya çalışılan su hattı o kadar özensiz yapıldı ki ortaya adeta bir doğa katliamı çıktı. Çalışılan yerin doğal güzelliği dikkate alınarak çok özenli bir şekilde çalışılması gerekirken yüklenici firma işi yetiştirmek adına ortalığı adeta savaş alanına çevirdi.

YAYLACILAR DURUMA TEPKİLİ

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Işıklar halkı bunun ilk olmadığını, yaz başında aynı yerde yapılan ağaç kesiminde de benzer durumlar yaşandığını ve ilgili kurumlara yapılan başvurulardan hiçbir sonuç alınamadığını ifade ettiler.

 TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

 Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Işıklarlılar, ilgili firmanın ortaya çıkardığı doğa tahribatını düzeltilmesini ve bu düzeltme olmadan iş bitirmesine izin verilmemesini talep ediyor. Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER