FETÖ haberlerini de mahkemeye verdin mi Osman Nuri Ekim?

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, makam aracı iddialarını haberleştiren akcatv.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Berkant Parlak'a tazminat davası açmıştı.

FETÖ haberlerini de mahkemeye verdin mi Osman Nuri Ekim?

Avukatı tarafından Ekim'in haberlerden dolayı "derin bir üzüntü, elem, ıstırap ve keder yaşadığının" belirtilmesi ile başlayan tazminat davasının ardından Ekim'in, adaylığı döneminde çeşitli medya kuruluşlarında çıkan FETÖ iddialarıyla ilgili haberlere dava açıp açmadığı akıllara geldi.

Hâlihazırda Google araması ile Ekim'in adının yanına ilgili örgütün adının yazılması sonucu haber birçok kullanıcı önüne çıkabilirken bu konuda dava açılıp açılmadığı henüz bilinmiyor. Yine avukatının dilekçesinde belirttiği "Gazetenin internet sitesindeki yayımı ise varlığını sürdürdükçe bir saldırı durumu teşkil eder" ibaresi FETÖ iddialarıyla ilgili haberlerin de benzer şekilde saldırı durumu teşkil edip etmediğinin, bunun hukuka taşınıp taşınmadığının netleştirilmesi açısından önemli.

Altta ekran görüntüsü paylaşılan "Akçaabat Belediye Başkan adayının FETÖ paylaşımı" başlıklı haber, Ekim'in 2019 yılında ilk olarak aday gösterildiği döneme denk geliyor. 12.01.2019 tarihli haberde "Ekim’in 2013 yılında hükümetle FETÖ’nün  ayrışma ve tartışma yaşadığı günlerde yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Ekim o  gün yaptığı paylaşımlarda FETÖ ile olan yakınlığını gözler önüne sermişti. Ekim’in, yaptığı paylaşımlarda FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi sürecinde dershaneler konusunda 20.11.2013 tarihinde twitter üzerinden Zaman Gazetesi'nin,'Dersaneler konusunda geri adım atmayacağız' haberini paylaştı. Ekim’in aynı fikirde olup olmadığı merak ediliyor." ifadeleri yer aldı.

İŞTE O HABERİN BAĞLANTISI

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024, 13:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet değirmenci
mehmet değirmenci - 2 ay Önce

osman nuri ekim siyasi hayatı tutarsızlıklarla doludur. dün dündür bugün bugündür.

cemil ileli
cemil ileli - 1 ay Önce

yemez

hasan sak
hasan sak - 3 hafta Önce

Akçaabat kimlere kaldı . Hey gidi şefik türkmen senide gafula attılar işte böyledir bu işler ders almalı herkes

SIRADAKİ HABER